- 2 egész filézett csirkemell felszeletelve
- só és bors
- 10 dkg szeletelt gomba
- 5 dkg vaj vagy olívaolaj
- 1 alma meghámozva, apró kockákra vágva
- 0,5 dl almapálinka
- 4 szál zöldhagyma, apróra vágva
- 1 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál friss kakukkfű levél vagy 1/4 teáskanál szárított kakukkfű levél
Elkészítés:
- Az egyforma vastagságú csirkemellet enyhén sózd be.
- Forrósíts fel egy serpenyőt, majd olvaszd fel benne a vajat.
- Süsd öt percig a csirkemelleket a vajban. Néha forgasd meg a szeleteket.
- Add hozzá a gombát, majd süsd további 5 percig.
- Öntsd hozzá az almapálinkát, az apró kockákra vágott almát és a zöldhagymakarikákat. Süsd még 2 percig.
- Végül kerüljön rá a tejszín és a kakukkfű is és gyenge lángon forrald addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Tálald főtt tésztával vagy rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése