2011. október 30., vasárnap

Almás-almapálinkás csirkemell

Hozzávalók:
  • 2 egész filézett csirkemell felszeletelve
  • só és bors
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 5 dkg vaj vagy olívaolaj
  • 1 alma meghámozva, apró kockákra vágva
  • 0,5 dl almapálinka
  • 4 szál zöldhagyma, apróra vágva
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál friss kakukkfű levél vagy 1/4 teáskanál szárított kakukkfű levél
Elkészítés:
  1. Az egyforma vastagságú csirkemellet enyhén sózd be.
  2. Forrósíts fel egy serpenyőt, majd olvaszd fel benne a vajat.
  3. Süsd öt percig a csirkemelleket a vajban. Néha forgasd meg a szeleteket.
  4. Add hozzá a gombát, majd süsd további 5 percig.
  5. Öntsd hozzá az almapálinkát, az apró kockákra vágott almát és a zöldhagymakarikákat. Süsd még 2 percig.
  6. Végül kerüljön rá a tejszín és a kakukkfű is és gyenge lángon forrald addig, amíg be nem sűrűsödik.
  7. Tálald főtt tésztával vagy rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése