2011. október 30., vasárnap

Mézes-barackos-currys csirkemell

Hozzávalók:
  • 2 filézett csirkemell egyforma vastagságúra felszeletelve
  • só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 friss sárgabarack vagy kb. 5-6 dkg apró darabokra vágott aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl vízben felfőzött fél tyúkhúsleveskocka
  • 1 teáskanál currypor
  • 4 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
Elkészítés:
  1. A megtisztított csirkemellet vágd egyforma, kb. fél centiméter vastagságú szeletekre.
  2. Sózd, borsozd enyhén a szeleteket.
  3. Az olívaolajat hevítsd fel egy lábosban.
  4. Süsd 2-2 percig mindkét oldalát a csirkemellszeleteknek. 
  5. Keverd össze a mézet a feloldott tyúkhúsleveskockával és a curryvel, majd öntsd a hússzeletekre.
  6. Csökkentsd a tűzhely hőfokát. Takard le az ételt és főzd további 10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése