Elkészítés:
- A sárgarépát és a gyökeret tisztítsd meg, s vágd apróra.
- Enyhén sós vízben párold puhára a zöldségdarabokat.
- Amíg a zöldség párolódik, szeleteld fel a csirkemelleket tenyérnyi nagyságú darabokra.
- Sózd meg a csirkemelleket, majd hevíts fel étolajat egy serpenyőben. Süsd át a szeletek mindkét oldalát.
- Botmixerrel (vagy egy villával) pépesítsd a megpuhult zöldségeket.
- Helyezd a zöldségpépre a csirkemellszeleteket, öntsd fel kis vízzel, add hozzá a finomra metélt petrezselymet és párold még egy-két percig.
- Egy evőkanál cukorból készíts karamellt egy kislábasban, majd hígítsd fel kb. egy dl vízzel. Ezt öntsd a húsra.
- Ízesítsd az étel levét mustárral, borssal, a citrom levével, s ha szükséges, egy kis sóval.
- A tejfölben keverd el a lisztet, hígítsd fel kevés vízzel, majd öntsd a csirkehúsra.
- Főzd addig lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett, amíg az étel be nem sűrűsödik.
- Tálald zsemlegombóccal vagy főtt tésztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése