2011. október 30., vasárnap

Dióval töltött csirkemell




Hozzávalók:
  • 2 kicsontozott csirkemell félbe vágva
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 1 kis gumónyi lereszelt zeller
  • 1 maréknyi friss, apróra vágott petrezselyem
  • 10 dkg darált dió
  • só, bors
  • citromlé
  • 2,5 dl csirkehúsleves (0,5 húsleveskocka egy bögrényi vízben felfőzve a mikróban)
Elkészítés:
  1. A megtisztított fél csirkemellek közepébe vágj egy éles késsel nyílást, ebbe kerül a töltelék. (Olyanok legyenek a csirkemellek, mint egy zseb.)
  2. A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben. Pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát, add hozzá a lereszelt zellert, az apróra metélt petrezselymet, a hagymát, a darált diót, majd öntsd fel a csirkehúslevessel. Főzd még egy percig.
  3. Várj, amíg egy kicsit ki nem hűl a töltelék, majd töltsd meg vele a csirkemellfelek "zsebeit".
  4. Dörzsöld be a húsok külsejét sóval és borssal. A maradék vajat apró darabokban tedd a csirke mellé. 
  5. Forró sütőben süsd a letakart ételt 30 percig, majd fedő vagy alufólia nélkül további 10 percig, grillfokozaton. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése