- 2 kicsontozott csirkemell félbe vágva
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 kis gumónyi lereszelt zeller
- 1 maréknyi friss, apróra vágott petrezselyem
- 10 dkg darált dió
- só, bors
- citromlé
- 2,5 dl csirkehúsleves (0,5 húsleveskocka egy bögrényi vízben felfőzve a mikróban)
Elkészítés:
- A megtisztított fél csirkemellek közepébe vágj egy éles késsel nyílást, ebbe kerül a töltelék. (Olyanok legyenek a csirkemellek, mint egy zseb.)
- A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben. Pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát, add hozzá a lereszelt zellert, az apróra metélt petrezselymet, a hagymát, a darált diót, majd öntsd fel a csirkehúslevessel. Főzd még egy percig.
- Várj, amíg egy kicsit ki nem hűl a töltelék, majd töltsd meg vele a csirkemellfelek "zsebeit".
- Dörzsöld be a húsok külsejét sóval és borssal. A maradék vajat apró darabokban tedd a csirke mellé.
- Forró sütőben süsd a letakart ételt 30 percig, majd fedő vagy alufólia nélkül további 10 percig, grillfokozaton.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése